Home > Onderwerpen > Kunststofleskoffer
Kunststofleskoffer

Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) heeft in opdracht van de NRK de gastles Kunststof overal is ontwikkeld. 
Tijdens deze gastles maken scholieren, aan de hand van een kunststof leskoffer, uit de tweede klas van het vmbo en uit de onderbouw havo-vwo kennis met rubber en kunststoffen. De gastles wordt gegeven door een medewerker van een kunststof- or rubberbedrijf. Een gedeelte van de gastles bestaat uit informatie over de sector, het bedrijf en de producten. 
Het spel Kraak de kunststofcode staat centraal tijdens de gastles. In dit spel ontdekken leerlingen spelenderwijs de eigenschappen van kunststof, de verschillende grondstoffen, toepassingen en verwerkingsmethoden.

Effect gastlessen
De gastlessen lopen nu meer dan twee jaar. In 2018 hebben 41 klassen een gastles gehad waarmee er in totaal 883 leerlingen in aanraking hebben gebracht met de kunststofsector. Daarnaast kunnen bedrijven de kunststof leskoffer ook gebruiken als scholen bij hen op bezoek komen of op beurzen.

Website kunststofoveral.nl 
In 2018 is de website kunststofoveral.nl vernieuwd. Dit is een informatieve website over kunststoffen, rubber en de sector speciaal voor leerlingen en docenten.

Ambassadeurs
Wij zijn altijd op zoek naar ambassadeurs die gastlessen willen verzorgen voor leerlingen. Na een eendaagse cursus gaat u met het lesmateriaal en de speciaal ontwikkelde leskoffer op bezoek bij scholen in uw regio. 
Werkt u graag met jongeren en vindt u het leuk om ze meer over kunststoffen te leren? Meld u dan aan via info@nrk.nl.

     

Nieuws Meer nieuws
Er zijn op dit moment geen berichten om weer te geven.
Agenda Naar agenda
Er zijn op dit moment geen agendapunten om weer te geven.