Home > Onderwerpen > Onderwerp
Arbeidsvoorwaarden

Bedrijven die zijn aangesloten bij de landelijke CAO voor de Kunststof- en Rubberindustrie verzekeren zich van eigentijdse en actuele arbeidsvoorwaarden voor alle medewerkers. De CAO biedt een basispakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat zorgt voor een waterdichte arbeidsovereenkomst. Bovendien heeft u voldoende speelruimte voor individuele afspraken. U krijgt ook deskundig advies over de arbeidstijdenwet, ontslagrecht en de Wet op de Ondernemingsraden. Tevens kunt u aanhaken bij mantelovereenkomsten, zoals de WAO-hiaatverzekering.

Branche CAO
De NWBC, de NRK-Werkgeversvereniging Branche CAO, behartigt de belangen van leden die zijn toegetreden tot de CAO voor de Kunststof- en Rubberindustrie. De NWBC voert namens de aangesloten werkgevers de onderhandelingen met de betrokken vakverenigingen (FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie). Naast de CAO-onderhandelingen geeft de NWBC in het kader van het sociale dienstenpakket ook professionele ondersteuning op sociaal terrein.

U kunt terecht bij de NWBC voor onder andere:

  • Scholingsmogelijkheden
  • Wet op de Ondernemingsraden
  • Ontslagrecht
  • WAO-hiaatverzekering

Uw houvast
Op de website van het ondernemersplein van de KvK vindt u overheidsinformatie over subsidies op het gebied van personeel.