Home > Nieuws > Nieuwsbericht
03-11-2023 Future Proof Plastics 2023: pak uw laatste kans om erbij te zijn!

Meedenken en mee discussiëren over de route naar circulaire en klimaatneutrale plastics. Dat kan tijdens het Rethink-symposium Future Proof Plastics op donderdag 9 november in Zwolle. Inschrijven voor dit spraakmakende evenement met als centrale thema ‘Van woorden naar daden’ kan nog tot dinsdagmiddag 7 november. Dus pak uw kans om erbij te zijn!

Future Proof Plastics 2022

 

We beginnen de middag om 15.00 uur met een korte inleiding en een wrap-up van de deelsessies van het Nationaal Kunststof Congres. Daarna starten we met de paneldiscussie, waarin ondernemers met elkaar in gesprek gaan. De mensen die aanschuiven zijn Erwin van Limpt (Haval), Arjen Wittekoek (Umincorp), Emmelien Regeling (RPP Kunststofoplossingen), Ramon Bongers (Coolrec) en Marcel van der Poel (LyondellBasell en voorzitter van PlasticsEurope Nederland). Zij leggen uit hoe zij de transitie naar circulaire plastics in hun bedrijf oppakken en gaan samen in gesprek over de belangrijkste uitdagingen en oplossingen. Tijdens het panelgesprek is er voor de bezoekers volop de gelegenheid om mee te discussiëren.

Innoveren met subsidie
Na de pauze gaan we verder met een presentatie van Marc Spekreijse, directeur van Stichting Circular Plastics NL. Hij neemt u mee in de mogelijkheden die er met het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL voor kennispartijen en ondernemers zullen ontstaan. Het programma is bedoeld om door middel van subsidies materiaal- en procesinnovaties voor circulaire plastics mogelijk te maken. De afgelopen maand werden in de Staatscourant de eerste open calls gepubliceerd. Consortia van kennispartijen en ondernemers kunnen in deze calls hun projectvoorstel indienen. Tijdens zijn presentatie vertelt Spekreijse over de kansen, de doelstellingen van het programma, de programmalijnen en de eisen waaraan indieners moeten voldoen om voor subsidie in aanmerking te komen.

Verplicht percentage gerecyclede kunststoffen
Tot slot is er aandacht voor een zeer actueel thema: de Nationale Circulaire Plastic Norm (NCPN). Deze norm start in 2027 met naar verwachting 15 procent verplicht aandeel niet-fossiele polymeren/kunststoffen en loopt op tot 25-30 procent in 2030. Ingeborg Gort (partner/strategisch adviseur Partners for Innovation) legt uit wat de NCPN voor bedrijven betekent en geeft u inzichten hoe u zich op de norm kunt voorbereiden. De NCPN is nog niet in beton gegoten; het ministerie van IenW vraagt via de brancheverenigingen nadrukkelijk om input vanuit de industrie. Dus grijp ook hier uw kans en praat mee!

Programma Future Proof Plastics 2023

 • 14.30 uur          Inloop
 • 15.00 uur          Opening
 • 15.10 uur          Wrap-up Nationaal Kunststof Congres
 • 15.15 uur          Paneldiscussie
 • 15.55 uur          Korte pauze
 • 16.00 uur          Film: winnaars Rethink Awards 2023
 • 16.05 uur          Nationaal Groeifonds-programma Circular Plastics NL
 • 16.20 uur          In gesprek met de zaal
 • 16.30 uur          Nationale Circulaire Plastic Norm
 • 16.45 uur          In gesprek met de zaal
 • 16.55 uur          Conclusies en afsluiting
 • 17.00 uur          Netwerkborrel

Future Proof Plastics 2023 is een initiatief van de NRK en PlasticsEurope Nederland en vindt plaats op 9 november 2023 in de congreslocatie Nieuwe Buitensociëteit Meeting Centre Zwolle. Het symposium is als zelfstandig evenement ingebed binnen het Nationaal Kunststof Congres 2023 (9 en 10 november). Het gehele programma van het Nationaal Kunststof Congres kunt u hier bekijken.

Aanmelden
Deelname aan Future Proof Plastics is gratis voor leden van de NRK.
U kunt zich aanmelden via deze link. Wilt u ook aanwezig zijn bij het hele programma van het Nationaal Kunststof Congres? Leden van de NRK kunnen tegen gereduceerd tarief deelnemen. Door gebruik te maken van de kortingscode betaalt u €175 in plaats van €249. Deze kortingscode is inmiddels naar onze leden verzonden. Bent u lid van de NRK en heeft u deze niet ontvangen? Mail dan naar info@nrk.nl
Aanmelden voor het gehele congres kan hier.

Vragen?
Heeft u vragen over het Nationaal Kunststof Congres of over uw aanmelding? Dan kunt u contact opnemen met Polymer Science Park via 085-483 7800 of 
nkc@polymersciencepark.nl.

Wij hopen u te zien op 9 november in Zwolle!