Home > Nieuws > Nieuwsbericht
01-09-2023 Meedoen met het Nationale Groeifondsprogramma Circular Plastics NL?

In oktober worden de eerste calls voor het Nationale Groeifondsprogramma Circular Plastics NL (CPNL) verwacht. Als u een aanvraag wilt indienen, is het belangrijk dat uw bedrijf nu al de eerste voorbereidingen daarvoor opstart, zoals aansluiten bij één van de matchmaking events op de Kunststoffenbeurs of later in oktober. Lees hieronder welke calls het betreft, wat u nu al kunt doen als uw bedrijf mee wil doen en welke data al bekend zijn.


Acht programmalijnen
Samen met RVO heeft CPNL een programma opgesteld met als doel plastics volledig circulair te maken en met subsidies de transitie te versnellen. Het programma loopt acht jaar en heeft acht programmalijnen. De programmalijnen richten zich op knelpunten in verschillende waardeketens om de kringlopen voor bestaande plastics te sluiten. RVO verwacht in oktober de subsidieaanvragen te kunnen publiceren in de Staatscourant.

Informatie open calls 2023 
In deze presentatie vindt u alvast meer informatie over de open calls voor 2023 voor de CPNL-programmalijnen via RVO en de kraamkamer via NWO. Het bevat tevens een vooruitblik naar de criteria en rollen voor deelname aan een consortium.


Matchmaking
Per programmalijnonderdeel organiseert CPNL workshops om partijen bij elkaar te brengen, te stimuleren tot samenwerking en te ondersteunen om samen tot een aanvraag te komen. Deze events vinden plaats op 21 september tijdens de Kunststoffenbeurs en op 12 oktober in Utrecht.

21 september 2023 op de Kunststoffenbeurs

09.30 - 11.00 uur:

  • Mechanische recycling van vormvaste verpakkingen en flexibele verpakkingen – P3
  • Recycling van styreen-gebaseerde materialen – P4
  • Chemische depolymerisatie van PET-verpakkingen, textiel, tapijten, PU schuimen of een demo plant – P5

13.30 - 15.00 uur:

  • Karakteriseringstechnologieën – P2
  • Thermochemische recycling van gemengde afvalstromen – P6
  • NWO call: De kraamkamer - P8

Registeren kan hier

12 oktober 2023 in Utrecht (locatie volgt z.s.m.):

  • Op 12 oktober (van 09:00 uur tot 12:00 uur) vindt een informatie- en matchmakingbijeenkomst plaats voor de aankomende calls van Circular Plastics NL. CPNL, RVO en NWO nodigen onderzoekers (alfa, bèta en gamma), bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om deze bij te wonen. Wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst? Dat kan hier. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos. De bijeenkomtst vindt plaats in de Geertekerk in Utrecht.

Het is erg belangrijk dat u aanwezig bent bij één van deze matchmaking events of in contact komt met het team van CPNL als u geïnteresseerd bent in deelname aan een consortium.

NRK juicht deelname toe
Vanuit de NRK juichen we het toe als bedrijven deelnemen aan een consortium om een aanvraag te kunnen doen. Deze subsidies kunnen onze leden helpen om een extra zetje in de rug te krijgen op weg naar circulariteit.

Overzicht relevante data komende twee maanden
We zetten de relevante data nog even op een rijtje:

  • 21 september 2023 - matchmaking event op de Kunststoffenbeurs;
  • oktober 2023 - publicatie calls in de Staatscourant;
  • 12 oktober 2023: matchmaking event in omgeving Utrecht

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met Thomas Hobé, 06 - 25 50 05 49, hobe@nrk.nl of
Martin van Dord, 06 - 23 42 65 93, 
vandord@nrk.nl.