Home > Nieuws > Nieuwsbericht
23-05-2023 Monitoring Platform MORE open voor enquête van 2023

Monitoring Recyclates for Europe (MORE) - het digitale platform van de EU om het gebruik van gerecyclede polymeren in producten te volgen, is op 15 mei 2023 voor het vijfde jaar op rij geopend. Deelnemende bedrijven wordt gevraagd om hun gegevens door middel van de enquête door te geven.

Na weer een succesvol verzameljaar en de acceptatie als gegevensverzamelaar van de Circular Plastics Alliance (CPA) door zowel het CPA Monitoring Secretariaat als de CPA Monitoring Werkgroep begin 2022, was het platform en de enquête in onderhoud. Vanaf 15 mei 2023 is het dus weer mogelijk om gegevens aan te leveren.

"We roepen opnieuw alle kunststofverwerkers in heel Europa op om hun gebruik van gerecyclede materialen te blijven delen door de relevante gegevens in te dienen via het MORE-platform. Ook vragen we bedrijven om zich bij MORE aan te sluiten en ons te helpen het CPA-doel te bereiken," aldus Bernard Merkx, de Managing Director van EuPC.

CPA
Het digitale platform van EuPC voldoet volledig aan alle eisen van CPA; de CPA is een initiatief van de Europese Commissie om het doel van het gebruik van 10 miljoen ton gerecyclede kunststoffen in de productie van nieuwe producten in Europa vanaf 2025 te bereiken of te overtreffen. Op deze manier dient de via het platform gerapporteerde gegevens ook om de verwezenlijking van dat doel te meten.

Het invullen van de enquête kan via deze website.