Home > Nieuws > Nieuwsbericht
05-10-2021 Seminar Future Proof Plastics focust op meer verduurzaming en minder CO2 met plastics

Wat is de klimaatimpact door rubber en kunststof? Een belangrijk vraagstuk voor een toekomstbestendige industrie. Want rubber en kunststof zijn materialen die niet weg te denken zijn uit de samenleving. Desalniettemin, of misschien daarom, is het voor ons als branche belangrijk om ons bewust te zijn van toekomstige kansen en uitdagingen. Tijdens het evenement Future Proof Plastics staan deze kansen en uitdagingen centraal. Het thema dit jaar: Meer verduurzaming | minder CO2.

Bekijk hierboven een kort filmpje over FPP!

Nieuw, wetenschappelijk onderzoek door CE Delft vormt de basis voor dit evenement. Zij onderzoeken aan de hand van twee scenario’s wat de klimaatimpact is van rubber en kunststof in Nederland tot 2030. Wat kunnen we verwachten als we het huidige beleid doorvoeren? En wat voor winst leveren maatregelen in plannen als de Transitieagenda op? Dit en meer komt aan bod tijdens Future Proof Plastics 2021. Bekijk hier het volledige programma.

Sprekers
Verschillende sprekers reageren op de gepresenteerde resultaten. Harold de Graaf, algemeen directeur van de NRK, zal zijn visie geven op de toekomst. Theo Stijnen, directeur van PlasticsEurope Nederland, bespreekt onder andere wat de resultaten betekenen voor de grondstofproducenten. Een prominente spreker uit de politiek zal ook een reactie geven, maar we willen natuurlijk nog niet alles prijsgeven.

Belangrijke stakeholders
Desiree Hoving treedt op als dagvoorzitter. Als professioneel dagvoorzitter en moderator met een achtergrond in de wetenschapsjournalistiek zorgt zij ervoor dat het geheel soepel verloopt. Zij zal ook de paneldiscussie begeleiden met belangrijke stakeholders van binnen en buiten de industrie. Onder de panelleden zijn Maria van der Heijden (MVO Nederland), (Rob Verhagen (Oerlemans Packaging), Taco Kingma (FNLI), Mark Schmets (EZK), Willem Wiskerke (Milieudefensie) en Michiel Baltussen (Lightyear). Houd onze kanalen in de gaten voor de bekendmaking van meer panelleden.

Waar en wanneer?
Future Proof Plastics 2021 vindt plaats op dinsdag 2 november bij het Oude Magazijn te Amersfoort. Deze inspirerende locatie is makkelijk bereikbaar en biedt de ruimte om binnen de perken van de geldende regels een mooi evenement te organiseren. U kunt hierbij fysiek aanwezig zijn, maar het evenement wordt ook live gestreamd. In beide gevallen kunt u zich gratis aanmelden via de Rethink website. Het programma duurt van 13.00-17.00u. Vanaf 12.00u is er inloop met lunch en aansluitend om 17.00u is er een netwerkborrel.

Wij kijken uit naar een mooi evenement met belangrijke, nieuwe inzichten in de kansen en uitdagingen die onze industrie tegemoet gaat. U bent bij dezen van harte uitgenodigd.

Meld u hier aan