Home > Nieuws > Nieuwsbericht
02-08-2021 Afvalstromen als grondstoffen voor de auto’s van morgen

In de nieuwsbrief van Green Light vertellen Erik de Ruijter en Eric Schutjes namens de NRK over diverse kansrijke ontwikkelingen voor het hergebruiken van bijvoorbeeld recyclaat en het vervaardigen van kunststof uit CO₂.

Kunststoffen kunnen breder toegepast worden in zowel het interieur, het chassis als de carrosserie van een auto, doordat kunststof steeds hittebestendiger wordt en er steeds meer elektrisch aangedreven voertuigen op de markt komen. Of hiervoor ook recyclaat gebruikt kan worden, is afhankelijk van de eisen die de fabrikant aan het materiaal stelt. De Ruijter: “Er zijn bedrijven die recyclaat uitsluiten of om aanvullende keuringen vragen. Dit belemmert de inzet van recyclaten. Als NRK steunen we juist de inzet van recyclaat in automotive en roepen de merkeigenaren en andere partijen in de waardecirkel op onderdelen en modules actief te herontwerpen gericht op de inzet van recyclaat en het bij reparatie en na afdanking geschikt zijn voor recycling van het materiaal."

Volgens beiden zijn er verschillende partijen die ervoor kunnen zorgen dat de auto-industrie meer gebruikmaakt van recyclaten. Zo noemen ze de autofabrikant, de onderdelenleverancier, de recycler en de wetgever.

Lees hier het volledige artikel