Home > Nieuws > Nieuwsbericht
04-06-2021 Primeur: nieuwbouwwoningen met kunststof kozijnen van 100% gerecycled materiaal

Voor het eerst in Nederland wordt een nieuwbouwproject met circulaire kunststof kozijnen met hoge isolatiewaarde en lange levensduur opgeleverd. Gevelspecialist Europrovyl heeft K-VISION profielen van 100% gerecycled kunststof verwerkt tot kozijnen voor het nieuwbouwproject Laakse Tuinen in Amersfoort Vathorst van Heijmans.

Het is voor het eerst in de markt dat er circulaire kunststof kozijnen uit volledig gerecycled materiaal in een nieuwbouwproject worden toegepast. De kozijnen zijn geplaatst in 38 gasloze conceptwoningen van Heijmans. Naar verwachting kunnen de toekomstige bewoners in het najaar gaan genieten van hun nieuwe woning.

Kozijnprofiel van 100% gerecycled materiaal
De profielen die Europrovyl verwerkt tot kozijnen bestonden al deels uit gerecycled materiaal. Na een uitvoerig innovatietraject is het profine leverancier merk K-VISION), gelukt om circulaire profielen te maken die bestaan uit 100% gerecycled kunststof. Om de UV-bestendigheid van gerecyclede profielen te garanderen en een luxe matte look and feel te geven, zijn de profielen rondom voorzien van het innovatieve kleursysteem proCoverTec. De kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk, geschikt voor elke bouw- en woonstijl en bevorderen een veilige en gezonde leefomgeving. Door deze circulaire innovatie toe te passen in nieuwbouwwoningen, dragen de betrokken partijen - Europrovyl, profine Nederland en Heijmans - bij aan de doelstelling Nederland circulair in 2050. 

Een duurzame keuze
De circulaire kozijnen zijn duurzaam en hebben hoge isolatiewaarden. Het kunststof kozijn heeft een levensduur van minimaal vijftig jaar en kan minstens tien keer gerecycled worden. Hierdoor loopt de levenscyclus op tot wel vijfhonderd jaar en is het kunststof kozijn een uitermate geschikte keuze voor duurzaam bouwen.

Lees meer