Home > Nieuws > Nieuwsbericht
14-01-2021 Online verkiezingsdebat over plastics in de circulaire economie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus. In de verkiezingsprogramma’s presenteren de politieke partijen nu al hun plannen voor een duurzame toekomst en een circulaire economie. Welke rol is daarin weggelegd voor plastics? Op 16 februari organiseren NRK Verpakkingen en PlasticsEurope Nederland een online verkiezingsdebat over dit thema.

Politici van PvdA, VVD, CDA, GroenLinks, D66 en SP gaan onder leiding van Thomas Truijens (Publieke Zaken) met elkaar in discussie over plastics in de circulaire economie.
Bent u erbij? Meld u nu aan. Dan ontvangt u enkele dagen voor 16 februari de link om dit verkiezingsdebat live te volgen.

Wie nemen deel aan het debat?
Hugo Bellaart (VVD), Joris Thijssen (PvdA), Suzanne Kröger (GroenLinks), Romke de Jong (D66), Fenna Feenstra (SP) en Agnes Mulder (CDA) discussiëren mee.

Welke stellingen krijgen zij voorgelegd?
Plastics zijn onmisbaar voor het behalen van de klimaatdoelen in 2030. Eens of niet? En moet de overheid de regie nemen in de aanpak van zwerfafval, of ligt dit bij de industrie? Kijk en luister mee hoe de deelnemende politici reageren op deze en nog meer prikkelende vragen en stellingen.