Home > Nieuws > Nieuwsbericht
16-10-2020 OCS intrinsiek onderdeel van DNA PlasticsEurope

PlasticsEurope heeft 15 oktober het jaarlijkse voortgangsrapport Operation Clean Sweep® (OCS) gelanceerd. Daarin wordt de balans opgemaakt van de vorderingen die de leden hebben gemaakt samen met de waardeketen om het verlies van pellets in elke omgeving te beëindigen. Tegelijkertijd is het actieplan onthuld voor de ontwikkeling van een Europees certificeringsschema voor nul pellet verlies tegen 2022.

Het actieplan stelt gemeenschappelijke vereisten op basis van de zes pijlers van de OCS-belofte die regelmatig zullen worden gecontroleerd door geaccrediteerde derden. Het doel is om in 2025 alle bij PlasticsEurope aangesloten bedrijven extern te laten auditen. "Deze aanpak zal de kunststofindustrie in staat stellen om op transparante wijze haar inspanningen te tonen waarmee zij concrete maatregelen implementeren om pelletverlies in het milieu te voorkomen", legt dr. Markus Steilemann, CEO van Covestro en President van PlasticsEurope uit.“ Dit is een open uitnodiging aan de waardeketen van kunststoffen om zich bij ons aan te sluiten”.

Nul pelletverlies bereiken
Pellets, poeders en vlokken zijn verschillende soorten grondstoffen die worden omgezet in plastic producten. Hoewel in de hele kunststofindustrie strenge milieu-, veiligheids- en kwaliteitscontroles worden toegepast, kan onbedoeld verlies van pellets optreden in verschillende stadia langs de waardeketen. Het OCS-programma geeft bedrijven aanbevelingen over hoe ze nul pelletverlies kunnen bereiken en is een essentieel onderdeel van de 2030 Voluntary Commitment van PlasticsEurope.

Lees het volledige nieuwsbericht

Rapport
Het volledige rapport is hier beschikbaar en te vinden op www.opcleansweep.eu en www.plasticseurope.org