Home > Nieuws > Nieuwsbericht
19-12-2019 Stijging van 31% inzameling airpop® (EPS)

In 2018 is er in 200 gemeenten zo’n 880 ton airpop® (EPS) ingezameld. In vergelijking met 2016 is dit een stijging van 31% van het aantal inzamelpunten, gemeentelijke milieustraten en een stijging van 21% aan ingezameld tonnage. Een mooi resultaat, goed voor het milieu en de circulaire economie, aldus het bestuur van Stybenex verpakkingen, de brancheorganisatie voor airpop® (EPS) verwerkende bedrijven, maar daar blijft het niet bij.

Nederland is koploper in Europa met de inzameling en recycling van airpop®. Op basis van de hoeveelheid ingezameld airpop® in 2018, zo’n 880 ton,  wordt in 2019 een groei verwacht naar 1052 ton ingezameld materiaal en in 2023 een groei naar 1657 ton airpop®.

 Leden Stybenex Verpakkingen

Recycling airpop - grondstof blijft in de kringloop 
Apart ingezameld airpop® wordt door deskundige recyclers verwerkt en kan door producenten weer in het productieproces worden ingezet. De grondstof blijft dus in de kringloop. Op deze manier wordt er een bijdrage geleverd aan de circulaire economie en aan een beter milieu. Stybenex stimuleert de inzameling en recycling van airpop® actief, met het doel om in de komende jaren inzamelen binnen alle gemeenten en op alle milieustraten te realiseren, zodat airpop® als aparte stroom aangeboden kan worden.

Lees het gehele persbericht hier