Home > Nieuws > Nieuwsbericht
23-09-2019 Partijen ondertekenen Circular Plastics Alliance

Meer dan honderd bedrijven, organisaties en overheden hebben op 20 september 2019 in Brussel de Circular Plastics Alliance ondertekend. Deze verklaring beschrijft de visie van de alliantie voor meer gerecyclede kunststoffen en acties om de EU-doelstelling rond recyclaat te halen. Vanaf 2025 moet in nieuwe producten jaarlijks 10 miljoen ton gerecyclede kunststoffen worden verwerkt. Ketenpartijen kunnen de volumes registreren in MORE.

Tijdens het evenement in Brussel ondertekende Alexandre Dangis, managing director van de European Plastics Converters (EuPC), de verklaring namens de Europese kunststofverwerkende industrie. De EuPC is een van de vele private en publieke partijen uit de kunststofketen die zich in de Circular Plastics Alliance hebben verenigd. De alliantie wordt ondersteund door de Europese Commissie, die conform de European Plastics Strategy vrijwillige initiatieven stimuleert.

  
EuPC MD A. Dangis signs the Circular Plastics Alliance Declaration

De ondertekenaars verklaren samen te gaan werken aan het bereiken van de doelstelling rond gerecyclede kunststoffen, zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit van producten, consumentenbescherming, veiligheid en hygiëne. Ook de NRK ondersteunt het initiatief. Het bestuur heeft daarom met medewerking van de aangesloten branches besloten om de verklaring te tekenen.

Organisaties, bedrijven en overheden die de Circular Plastics Alliance-verklaring ook willen ondertekenen, kunnen dat doen.via Circular Plastic Alliance