Home > Nieuws > Nieuwsbericht
25-01-2017 Vanderlande innoveert transportsystemen dankzij NRK MJA3

In het kader van een NRK MJA3 project heeft een grote groep lidbedrijven een ketensamenwerkingsproject uitgevoerd in samenwerking met Vanderlande. Het idee voor het project is ontstaan bij het Kunststof Keten Akkoord en het project is mogelijk gemaakt door RVO. De ketensamenwerking bij Vanderlande, producent van baggage- en sorteersystemen, heeft geresulteerd in de ontwikkeling van twee circulaire producten. 

In een filmpje schetst Esther Kersten, projectleider Duurzaamheid, samen met Rene Potter, system architect R&D, het proces van de ontwikkeling van een kunststof TUB en tray. Beide circulaire kunststof producten die zorgen voor een aanzienlijke milieuwinst. Deze producten zijn tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Vanderlande, Veolia Polymers, Morssinkhof, NPSP, Pekago, PEZY, Promens, Timmerije, Schoeller Allibert, SUEZ Nederland en Van Maren Systems. Hierbij functioneerde Partners for Innovation als projectleider.

Klik op de afbeelding en bekijk het filmpje:
     Versie met Engelse ondertiteling
 

Ook samen aan de slag?
Als uw bedrijf ook nieuwe circulaire producten wil ontwikkelen in samenwerking met ketenpartners, neem dan contact op met NRK. In samenwerking met de netwerken van Innovatielink en DPI Value Centre kan NRK u helpen bij het opzetten van een dergelijk project en bij het vinden van samenwerkingspartners.

NRK MJA3
In het MJA3 convenant werken ruim 100 bedrijven uit de rubber- en kunststofindustrie aan het verbeteren van de energie efficiency van hun bedrijf. Door deelname aan het convenant voldoen de bedrijven aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van energie. NRK ondersteunt dit proces door faciliterende projecten op te zetten op het gebied van energie efficiency. Het initiëren van ketenprojecten is een van de activiteiten.


Meer informatie over het project bij Vanderlande op: