Geen gegevens gevonden
Home > Agenda > Bijeenkomst
09-11-2022 Future Proof Plastics 2022 Prodentfabriek, Amersfoort


Op woensdagmiddag 9 november organiseren Plastics Europe en NRK het jaarlijkse stakeholder evenement Future Proof Plastics. Het belooft een zeer actueel, prikkelend en informatief debat te worden. Met boeiende sprekers en panel deelnemers en met deelnemers in de zaal. In april dit jaar verscheen het baanbrekende onderzoeksrapport van Systemiq - Routes voor een circulair en klimaatneutraal Europees plastic systeem in 2050. Voor de plasticsindustrie is er eigenlijk maar één route denkbaar, zo concludeerden onderzoekers. 
Een route waarbij we in versneld tempo alle mogelijke opties en maatregelen, upstream en downstream, moeten oppakken. Met alle betrokken stakeholders, zodat het circulaire vliegwiel ook echt gaat draaien.

Hoe gaan we dat fixen?
Hoe komen we tot een feitelijk en constructief debat over plastics en zorgen we ervoor dat we stappen vooruitzetten op hetzelfde pad?

Onder de vlag van Rethink organiseren de plastic producerende industrie in Nederland, verenigd in Plastics Europe, en de kunststoffen en rubber verwerkende industrie, verenigd in de Federatie NRK, verschillende activiteiten, gericht op een open debat over plastics. Onder andere het jaarlijkse Future Proof Plastics stakeholder evenement. Dit jaar dus op woensdagmiddag 9 november. Het belooft een zeer actueel, prikkelend en informatief debat te worden.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangekondigd dat zij later in november komt met een Nationaal Programma Circulaire Economie. Future Proof Plastics belooft zo een gelegenheid te zijn om haar hiervoor de laatste adviezen en inzichten mee te geven.

Aanmelden kan hier
Programma

13:30  

Ontvangst met koffie en thee

14:00  

Welkom en opening door dagvoorzitter Tom van 't Hek

 

Waar staat de Nederlandse plasticsindustrie in de transitie? 
In gesprek met Plastics Europe en NRK

14:15   

Kansen en opties voor het versnellen van het pad naar circulair en klimaatneutraal Korte presentaties en een interactief paneldebat, met o.a. keynotes van: Kim Ragaert , hoogleraar circulaire plastics van de Universiteit Maastricht en vicevoorzitter van de stuurgroep van ReShaping Plastics (Systemiq) en Frank Dietz, hoofd thema Circulaire Economie van het Planbureau voor de leefomgeving

15:15  

Pauze

15:45  

Lichtpuntjes, inspirerende voorbeelden en lessen uit de praktijk

16:15  

Hoe overbruggen we de tegenstellingen en maken we samen snelheid?

16:45   

Slotakkoord; wat is de route voor versnelling? Wat geven we mee aan het Ministerie en de Staatssecretaris van IenW?

17:00

Borrel

19:00

Einde