Home > Agenda > Bijeenkomst
09-09-2020 Intake CIRCO track medische disposables locatie volgt

Eenmalige medische producten, zoals mondkapjes, handschoenen en verpakkingen, worden op grote schaal toegepast in de medische sector. Dat is te meer zo in de huidige coronatijd! Helaas zijn de meeste producten en verpakkingen nog niet ontworpen met het oog op slim en veilig hergebruik of recycling.

Jaarlijks geven we in Nederland circa € 5 miljard uit aan geneesmiddelen. Hiervan wordt jaarlijks voor tenminste € 100 miljoen ongebruikt weggegooid, waarvan 40% onnodig in de afvalbak verdwijnt. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Tijdens de CIRCO track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen. 

Voor wie?
Deze track wordt georganiseerd voor:
-  Zorginstellingen en professionals die gebruik maken van medische disposables
-  Producenten die medische disposables ontwerpen en produceren
-  Groothandel in medische disposables
-  Ketenpartners die medische reststromen inzamelen en verwerken.

Meer informatie en aanmelden
Download de flyer voor alle informatie over de CIRCO track medische disposables. NRK is partner van deze track. Lees ook het uitgebreide nieuwsbericht op de website. Of neem contact op met Martin van Dord, vandord@nrk.nl voor meer informatie of om aan te melden.

Ronde Tafel
Voorafgaand aan deze driedaagse track wordt op 9 september (09.00 – 12.00 uur) een digitale ronde tafel georganiseerd door Meander MC en het Versnellingshuis. Doel is om de uitdagingen en kansen in kaart te brengen en te bepalen welke ketenpartijen er voor de driedaagse track moeten worden uitgenodigd. Aanmelden voor deze sessie kan per e-mail naar Ilonka Nennie: i.nennie@mvonederland.nl.

Programma

De intake van deze track staat gepland op 1 september. Aansluitend vindt de driedaagse CIRCO track plaats op
1 oktober - 13 oktober en 27 oktober.