Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Seminar Future Proof Plastics 2019

Datum: 18 november 19
Locatie: Diergaarde Blijdorp, Blijdorplaan 8, Rotterdam
Omschrijving:Future Proof Plastics krijgt een vervolg! De eerste editie in 2018 sloot af met de conclusie dat durf, ambitie, innovatie en ketensamenwerking onontbeerlijk zijn richting de circulaire economie. Sprekers hebben toen hun visie gedeeld, maar welke stappen zijn er sinds die tijd gezet? Hoe ziet de toekomst van kunststof- en rubberproducten er nu uit? 

Wie houden ons dit jaar de spiegel voor?
Erik Zevenbergen (Diergaarde Blijdorp) vertelt hoe kunststof bijdraagt aan een duurzame dierentuin. Patricia Vangheluwe gaat namens PlasticsEurope in op de Europese ontwikkelingen. Ton van der Giessen (Van Werven) maakt duidelijk dat plastic recycling ook zonder subsidie mogelijk is. Wilma Dierkes (University Twente) vertelt over de-vulkanisatie van rubber, waarna Anita Veenendaal (OneCircle/Keykeg) de zaal prikkelt met de stelling dat gebruik van meer plastic goed is voor het milieu. Vervolgens is het woord aan Ben Bruens (Unilever) en Arnoud Passenier (ministerie I&W). Hij zal ingaan op de status en acties rond het Plastic Pact en de onontkoombare ontwikkelingen die de markt te wachten staan. Merijn Tinga, beter bekend als The Plastic Soup Surfer, sluit het programma af met de Plastic Paradox. 
Jur Zandbergen (directeur NRK) en Marcel van der Poel (bestuurslid PlasticsEurope Nederland) verzorgen als dagvoorzitters van Future Proof Plastics de opening en de afsluitende samenvatting. 

Download hier het volledige programma.

Vanuit verbinding in discussie gaan over rubber en kunststof. Dat is het doel van Future Proof Plastics 2019. Vertegenwoordigers uit de industrie, het bedrijfsleven, de overheid, kennisinstellingen, retail, NGO’s en recycling treffen elkaar. Dat maakt het tot een uniek evenement met gevarieerde en inspirerende presentaties. Kortom, deel op 18 november uw ervaringen, geef inhoud aan de discussie en breid uw netwerk uit. Bent u erbij?

Rondleiding achter de schermen bij Blijdorp
Het is mogelijk om voorafgaand aan het seminar deel te nemen aan een rondleiding. Blijdorp gunt u een uniek kijkje achter de schermen van het Oceanium. Tijdens deze rondleiding ligt de focus op duurzaamheid en de manieren waarop Blijdorp hier invulling aan geeft. De rondleiding start om 10.45 uur en zal ruim een uur duren. Aansluitend kunt u deelnemen aan de lunch (12.00-13.00 uur), waarna de dagvoorzitters het seminar om 13.00 uur openen.
Er zijn maximaal 100 plaatsen voor de rondleiding beschikbaar. 

Kosten en voorwaarden 
Future Proof Plastics is gratis toegankelijk, maar vooraf aanmelden is verplicht. Voor gratis deelname geldt wel één belangrijke voorwaarde. Wij willen er alles aan doen om verspilling van voedsel en energie tegen te gaan. Daarom brengen wij bij ‘no show’ een fee van € 75 in rekening als u op de dag zelf én zonder schriftelijke of telefonische afmelding niet aanwezig bent. Wij stellen het daarom zeer op prijs als u uw aanwezigheid bij de rondleiding, lunch en netwerkborrel zo zorgvuldig mogelijk aangeeft. Annuleren kan tot donderdag 14 november. Bij verhindering is een collega van harte welkom.


Programma:

Download hier het programma

De organisatie van Future Proof Plastics is in handen van Federatie NRK en PlasticsEurope Nederland, initiatiefnemers van Rethink Plastics.

          

Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014