Home > Agenda > Bijeenkomst
18-06-2019 NRK Bijeenkomst Thermovormen en circulaire economie hotel De Roode Schuur - Oude Barneveldseweg 98 - 3862 PS Nijkerk


Op dinsdag 18 juni organiseert de NRK in samenwerking met meerdere NRK thermovormers een voorlichtingsbijeenkomst over ''Thermovormen en circulaire economie”.
U bent vanaf 10.45 uur hartelijk welkom in hotel De Roode Schuur aan de Oude Barneveldseweg 98, 3862 PS te Nijkerk. Voor een lunch wordt gezorgd.

Deze bijeenkomst staat in het teken van actuele ontwikkelingen voor thermovormende bedrijven, zoals het verbod op single-use plastics, het Plastic Pact en de recycling van PET. Er is tevens aandacht voor de communicatie met Rethink en we gaan in op de mogelijkheden om te verduurzamen en inzet van recyclaat door thermovormers.

Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan de bijeenkomst.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden door een antwoordmail te sturen naar Erik de Ruijter van de NRK.
Mocht u onverwacht verhinderd zijn dan verzoeken wij u zich tijdig af te melden, zodat wij daar met het aantal lunches rekening kunnen houden!

Programma

 

 • 10.45 uur         Ontvangst met koffie/thee
 • 11.00 uur          Welkom door Erik de Ruijter, NRK 
  • Toelichting op initiatief door Arjan Hagoort en Olaf Dolfin, Bliston Packaging.
  • De recycling van PET en inzet van rPET door Dr. Ulphard Thoden van Velzen, Wageningen Food & Biobased Research. 
   PET schalen worden nu nog nauwelijks mechanisch gerecycled, toch vormen ze een enorme potentie. Inmiddels eisen meerdere partijen dat PET schalen mechanisch gerecycled gaan worden, het liefste ‘circulair’ naar nieuwe PET schalen voor levensmiddelen. Hoe ver is de techniek? Wat zijn de technische en economische barrières? En wat kunnen de verschillende belanghebbenden doen om de recycling van PET schalen te versnellen in de komende 5 jaar?
  • Het verbod op single-use plastics en Plastic Pact door Erik de Ruijter
 • 12.30 uur          Lunchbreak
 • 13.00 uur          Recycle IT platform MORE en communicatie programma Rethink door Erik de Ruijter.
  • Thermovormen verduurzamen met een Circo Track door Martin van Dord, NRK
 • 14.00 uur          Afsluiting
U kunt zich niet meer inschrijven.