Home > Onderwerpen > Onderwerp
MORE

Met MORE registreren fabrikanten volumes recyclaat in nieuwe producten

MORE is…
MOnitoring Recyclates for Europe is een initiatief van EuPC en wordt beheerd door Polymer Comply. MORE bestaat uit een digitaal platform waarop Europese fabrikanten van kunststof producten de hoeveelheid recyclaat die ze gebruiken kunnen registreren. Dus ook Nederlandse bedrijven. Ieder deelnemend land heeft een Nationale coördinator voor optimale informatieoverdracht tussen bedrijven en het programma. De Nationale coördinator is voor twee jaar aangesteld. In Nederland is dat Harold de Graaf.

Hoe kan u meedoen aan MORE?
Informatie vindt op de website van MORE. Daar kunt u zich tevens registreren. Na het invullen van het registratieformulier ontvangt u een bevestigings-e-mail. Dit kan even duren terwijl uw aanmelding geverifieerd wordt. Registratie geeft toegang tot een korte vragenlijst over gegevens over hoeveel kunststof recyclaat u gebruikt. Gegevens worden volledig geanonimiseerd en beveiligd opgeslagen. In de ‘Legal notice’ over de website kunt u alles hierover lezen. En de NRK geeft graag antwoord op resterende vragen.

Waarom MORE
Tussen 2025 en 2030 wil de EU dat er 10 miljoen ton recyclaat wordt verwerkt in nieuwe producten. Dit is een pittige doelstelling maar de kunststofindustrie zet zich in om dit doel te behalen. In 2018 zat Europa op ongeveer de helft met 5 miljoen ton. Door de werkelijke opname van recyclaat bij MORE te registreren wil de industrie laten zien dat het goed bezig is. En uit zichzelf flinke stappen zet in de richting van recycling en circulariteit.

MORE is voor wie?
Voor fabrikanten en kunststofproducten. In alle landen van de EU. Dus ook Nederland. Want wij doen het in Nederland niet slecht. In 2018 gebruikten Nederlandse fabrikanten 250.000 ton recyclaat. Het Nederlandse doel is om 750.000 ton te gebruiken in 2025-2030. Wij moeten dit laten zien. Zo creëren wij vertrouwen bij de EU, de overheid en het grote publiek.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd in MORE? U kunt meer informatie opvragen via de NRK. Er zijn een handleiding, een brochure en een presentatie in het Nederlands beschikbaar. U kunt MORE ook volgen op LinkedIn: @MOnitoring Recyclates for Europe.