Home > Onderwerpen > Onderwerp
NRK-inkopersbijeenkomsten over trends in markt en grondstofprijzen

Inkopersbijeenkomsten grondstofprijzen in een nieuw jasje

Een groep inkopers en directeuren van lidbedrijven van de NRK komt eens per kwartaal bijeen om met elkaar kennis en ervaring uit te wisselen over de trends in de markt. Hoe staat de mondiale en Nederlandse economie er voor? Wat doen vraag en aanbod, is er force majeure in de chemie, hoe staat het met consumenten- en producentenvertrouwen? Uiteraard bespreken ze het verloop van de inkoopprijzen van een groot aantal materialen/grondstoffen uit de rubber- en kunststof. Er is altijd veel achtergrondinformatie of een goede presentatie over een actualiteit. Belangrijke cijfers over de prijs van Brent olie, vraag en aanbod van grondstoffen in bijv. de USA en China worden besproken. 

De workshops vinden zoveel mogelijk plaats bij een van de deelnemende bedrijven.
Ook u kunt meedoen aan deze inkopersbijeenkomsten. Interesse? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier.

De inkopers van de NRK-lidbedrijven constateren dat er grote veranderingen gaande zijn in de markt van technische kunststoffen/polymeren en dat de verschillen met de commodity plastics steeds groter worden. We gaan ook in op waar die markten van elkaar verschillen. En er zijn nog meer identificeerbare trends die voor de commodities en technische kunststoffen andere antwoorden opleveren, zoals:

 • Voor specifieke polymeren zijn er slechts enkele producenten
 • Wat zijn de mogelijkheden op biobased grondstoffen in te zetten?
 • Hoe overtuig ik de klant dat recyclaat de juiste keuze is?
 • Er is minder productie in Europa en een toename van import
 • Er zijn veranderingen in het contact tussen leverancier en kunststofverwerker
 • Er zijn ontwikkelingen rond de verduurzaming van materiaal en additieven
 • Er is behoefte aan steeds ketensamenwerking bij innovatie
 • Er zijn bij specifieke materialen regelmatig zorgen over beschikbaarheid van grondstoffen en de prijsvorming

Een goed zicht op deze ontwikkelingen is van belang voor alle bedrijven in de rubber en kunststof waardecirkel, denk aan de grondstofproducent, distributeur, compoundeur, verwerker en merkeigenaar. Leveranciers en fabrikanten hebben immers een gezamenlijk belang om de markt van de rubber en kunststoffen verder te ontwikkelen met hoogwaardige materialen en slimme producten.

 

Meedoen?
De workshops zijn alleen toegankelijk voor ledenbedrijven van de NRK. Deelname is gratis. U kunt zich eenvoudig aanmelden voor de inkopersbijeenkomsten via het aanmeldformulier. De bijeenkomsten organiseren we in principe hybride (fysiek en online). Afhankelijk van de situatie bekijken we per keer of de vergadering hybride of alleen online georganiseerd wordt.

Data bijeenkomsten

 • Vrijdag 10 februari, fysiek bij Alligator Plastics te Eindhoven
 • Vrijdag 2 juni, online
 • Vrijdag 22 september, online
 • Vrijdag 17 november, online

Tijd: 10.00 uur – 13.00 uur of online van 10.00 - 11.00 uur