Home > Onderwerpen > Onderwerp
B2B producten

Iedere dag worden duizenden producten uit rubber en kunststoffen gemaakt, van autoband tot zeilschip, van verpakking en gebouw tot medische apparatuur. Een wereld zonder deze materialen is ondenkbaar, net als een duurzame toekomst zonder deze producten.

Overal om ons heen
Kunststof en rubber producten komen we in allerlei sectoren tegen. Ze zorgen voor meer hygiëne, veiligheid, gebruiksgemak en plezier. Kunststof en rubber zijn een milieuvriendelijke en kostefficiënte oplossing voor vele innovatieve producten en technologische doorbraken. 

Transport
De transport sector gebruikt 9% van het kunststof in Europa. Om lichtere transportmiddelen mogelijk te maken, zijn kunststof en rubber van belang. De belangrijkste onderdelen die worden geproduceerd zijn: folies (veiligheidsglas, isolatie, decoratief), profielen (technische en beschermingsstrips), comfortschuim (zetels), hoofd- en armsteunen, technische spuitgietstukken (delen van de binnenbekleding, van carrosserie , bumpers, wieldoppen, spiegelbehuizing, handvatten), geblazen reservoirs (brandstoftank, remvloeistoftank, luchtkanalen).

Tuinbouw
Het toenemende gebruik van kunststoffen in de land- en tuinbouw hebben ervoor gezorgd dat de gewassenteelt toeneemt ondanks de hogere kwaliteitseisen van de voeding en het milieu. 3% van het totale gebruik van kunststof is voor land- en tuinbouw. Het gebruik van kunststof in de agricultuur van vandaag zorgt voor een grotere en vroegere oogst, minder gebruik van pesticiden en herbiciden, betere bescherming van onze voeding en een efficiënter grondwaterbeheer. Allerlei folies in land- en tuinbouw, voor het inkuilen van voedergewassen, serrebouw en grondbedekking, laten toe een hoger rendement te behalen met minder bestrijdingsmiddelen en meststoffen.