Home > Onderwerpen > Onderwerp
Consumentenproducten

Iedere dag worden duizenden producten uit rubber en kunststoffen gemaakt, van autoband tot zeilschip, van verpakking en gebouw tot medische apparatuur. Een wereld zonder deze materialen is ondenkbaar, net als een duurzame toekomst zonder deze producten.

Overal om ons heen
Kunststof en rubber producten komen we overal tegen. Ze zorgen voor meer hygiëne, veiligheid, gebruiksgemak en plezier. Kunststof en rubber zijn een milieuvriendelijke en kostefficiënte oplossing voor vele innovatieve producten en technologische doorbraken. Denk aan onze kleding, huizen en wijze waarop we reizen, de televisie, de computer en de CD's.

Ook gebruiken we tandenborstels, handschoenen, speelgoed, huishoudelijke artikelen, verzorgingsproducten die gemaakt zijn uit kunststoffen en rubber. Plastic is niet meer weg te denken in onze samenleving. Plastic maakt veel mogelijk en heeft in de laatste decennium technische vooruitgang, nieuwe ontwerp oplossingen, ecologische verbeteringen en kostenvermindering mogelijk gemaakt.

Elektronica
Kunststoffen zijn onmisbaar bij elektrische en elektronische toepassingen, alleen al omdat ze een ideale isolatie bieden. Dit kan gaan van eenvoudige bekabeling en huishoudtoestellen tot mobiele telefoontoestellen en DVD spelers. Vele nieuwe ontwikkelingen binnen de elektrische en elektronische sector zijn gebaseerd op de laatste generatie nieuwe ontwikkelingen van de kunststoffen. Toestellen worden hierdoor alsmaar kleiner en lichter.

Sport
Veel sportmaterialen zijn gemaakt van kunststof. Logisch, kunststof is sterk, licht, elastisch
en heeft veel weerstand, eigenschappen die helpen bij het sporten. Sportkleding heeft ook baat bij kunststof materialen, ze zorgen ervoor dat de kleding kan ademen en dus niet na veel inspanning aan je huid blijft plakken en maken de kleding ook lichter. 
Om het sporten veiliger te maken, worden ook de beschermingen vaak van kunststof gemaakt. Door het materiaal is deze bescherming stevig en kan tegen zware klappen, maar is daarnaast ook licht.

Nieuws Meer nieuws
Er zijn op dit moment geen berichten om weer te geven.