Home > Onderwerpen > Onderwerp
Isolatie

Er zijn verschillende materialen beschikbaar waarmee een huis of gebouw geïsoleerd kan worden. Deze materialen zijn te verdelen in kunststof, minerale- en natuurlijke materialen.

Kunststof isolatie:
PU(R) (polyurethaan) is een kunststof materiaal dat binnen een aantal seconden, nadat het is aangebracht, uithardt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen snel en traag werkend schuim. Snel werkend schuim is geschikt voor vloer- en kruipruimte isolatie en traag werkend schuim voor het vullen van spouwmuren.
PU is in de jaren 30 uitgevonden en heeft qua diversiteit in toepassingen vanaf de jaren 50 een echte vlucht doorgemaakt. Het werd in eerste instantie gebruikt in de vliegtuigindustrie. Al snel werd PU daarnaast ook toegepast voor ons comfort. Dat begon bij het schuim voor de zitkussens en matrassen en vond al snel de weg naar hele andere toepassingen zoals schoenzolen. Inmiddels is het aantal producten waar PU voor gebruikt wordt enorm. Het wordt gebruikt in bumpers van auto’s, kinderautostoelen, koelkasten en vriezers, medische toepassingen zoals verband middelen en zelfs nieuwe hartkleppen.


EPS, geëxpandeerd polystyreen, wordt met name toegepast voor de isolatie van kruipruimtes, vloeren, gevels, daken en spouwmuren. Het isolatiemateriaal is beschikbaar in verschillende vormen, zoals isolatieplaten, chips en als EPS parels. EPS is onderhoudsvrij omdat het goed bestand is tegen weers- en temperatuurinvloeden. Het isolatiemateriaal heeft hierdoor een hoge isolatiewaarde die lang behoudt blijft.

In de nieuwbouw is het gebruik van EPS airpop® niet meer weg te denken. EPS combineert gunstige eigenschappen in één product:

  • een milieuvriendelijk hoogwaardig isolatiemateriaal voor wanden, vloeren en daken.
  • universeel en vooral makkelijk toepasbaar en makkelijk te verwerken.
  • speciale oplossingen voor fundering, wand, en daken.
  • Goede bouwoplossing voor de grond- weg en waterbouw als licht ophoogmateriaal.