Home > Onderwerpen > Onderwerp
Verpakkingen

Met 40% is deze sector de grootste kunststofgebruiker in Europa. Met verpakkingen kun je denken aan de verpakkingen die de producten beschermen. Het zorgt bijvoorbeeld bij etenswaren ervoor dat deze langer bewaard kunnen blijven. Daarnaast zijn de verpakkingen door het plastic materiaal erg licht. Ook zijn ze hygiënisch, sterk, stabiel en veilig. 

Plastic voedselverpakkingen tasten de smaak of kwaliteit van voedingsmiddelen niet aan. Sterker nog, dankzij de barrière-eigenschappen blijven voedingsmiddelen langer vers, behouden ze hun natuurlijke smaak en worden ze beschermd tegen besmetting van buitenaf. Daarnaast maakt de ongeëvenaarde veelzijdigheid kunststoffen ideaal voor heel veel toepassingen, zoals verpakkingsfolie voor verse maaltijden, flessen voor dranken, eetbare oliën en sauzen, en potten en kuipjes voor yoghurt en margarine.

Ongeveer 50% van alle Europese goederen wordt in plastic verpakt, het materiaal vertegenwoordigt echter slechts 17% van het totale verpakkingsgewicht. Dit percentage is de afgelopen tien jaar zelfs met 28% gedaald! Lichtere verpakkingen betekenen lichtere ladingen en minder vrachtwagens die nodig zijn om de producten te vervoeren, hiermee gaat het brandstofverbruik omlaag, verminderd de uitstoot wat uiteindelijk lagere transportkosten tot gevolg heeft. Daarnaast helpen verpakkingen ook om minder afval te produceren.

Kortom, verpakkingen zijn erg belangrijk en niet te missen in de samenleving.