Home > Nieuws > Nieuwsbericht
17-03-2021 Meer kunststof recyclen door chemische recycling
Meer kunststof recyclen door chemische recycling

Bedrijven die actief zijn in recycling en de chemische industrie willen ervoor zorgen dat in 2030 555 kiloton kunststof geproduceerd wordt door chemische recycling. Dat staat dan gelijk aan 10% van al het kunststof dat in Nederland wordt geproduceerd. Hierdoor kan meer kunststof afval gerecycled worden en hoeft er minder te worden verbrand.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en minister Bas van ’t Wout (Economische Zaken en Klimaat) berichten de Tweede Kamer op 12 maart over de gezamenlijke ambities van de sector. 
“Het is goed nieuws dat de sector nu met deze nieuwe methode aan de slag gaat waardoor de mogelijkheden van kunststof recycling worden uitgebreid. Met deze nieuwe manier van recyclen en de samenwerking tussen alle partijen hebben we minder nieuwe fossiele grondstoffen nodig. Dat is een belangrijke nieuwe stap op weg naar een circulaire economie”, aldus Van Veldhoven.

Lees hier het volledige nieuwsbericht en de brief van de staatssecretaris over de stand van zaken chemische recyclng.


Half februari heeft PlasticsEurope een E-paper gepubliceerd over 'Chemische recycling van plastics bruist en is baanbrekend voor de circulaire economie'. Klik hier voor het nieuwsbericht en het bijbehorende rapport.