Home > Nieuws > Nieuwsbericht
24-02-2021 CIRCO Track Single-use plastics start op 12 april

CIRCO biedt in samenwerking met NRK en KIDV een ontwikkeltraject aan om horeca, food-retail bedrijven, toeleveranciers en recyclingbedrijven op weg te helpen en kennis op te laten doen van circulair ondernemen en circulair design. Deze online track vindt plaats tijdens drie bijeenkomsten op 12 en 26 april en 17 mei 2021. 

Vanaf 3 juli 2021 is de EU regelgeving rondom ‘Single-use Plastics’ van kracht in Europa. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Zowel voor bedrijven die verpakkingen en disposables produceren en de retailbedrijven die dit op de markt brengen. Deze verpakkingen en disposables worden na eenmalig gebruik afgedankt en belanden grotendeels in het restafval of erger nog, ze eindigen als zwerfafval in het milieu. 

Tijdens de CIRCO Track worden samen met een inspirerende groep deelnemers nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet. Bedrijven worden op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Klik hier voor meer informatie en om  aan te melden.