Home > Nieuws > Nieuwsbericht
12-10-2020 Implementeer Operation Clean Sweep met hulp van studenten
Implementeer Operation Clean Sweep met hulp van studenten

Twee studenten die bezig zijn met hun minor Circulaire Economie aan de HAN University of Applied Sciences staan in de startblokken om vijf lidbedrijven op weg te helpen die aan de slag willen met Operation Clean Sweep. De student komt een week in het bedrijf. Zij zijn vanaf eind oktober 2020 beschikbaar. Reageer snel want er kunnen maar vijf bedrijven meedoen. 

Wat gaan de studenten doen? De studenten gaan in de week dat ze bij uw bedrijf aanwezig zijn aan de slag met de volgende punten:

  • Ze analyseren de afvalsituatie.
  • Ze inventariseren waar het risico van zwerfafval ontstaat.
  • Ze stellen oplossingen vast (bron, organisatie of end- of-pipe).
  • Ze brengen het beheersysteem voor zwerfafval/OCS in beeld.
  • Ze bereiden de ondertekening van de verklaring OCS voor.
  • Ze dragen het beheersysteem OCS over aan de verantwoordelijke binnen het bedrijf.

Bij de inventarisatie zullen de studenten gebruik maken van aanvullende informatie, zoals 'Wij maken geen zwerfafval!'. Bedrijven die de verklaring tekenen, komen in het NRK-register Operation Clean Sweep te staan en op de site van PlasticsEurope. Klik hier voor meer informatie over Operation Clean Sweep.

Wilt u bedrijf starten met de hulp van studenten?
Reageer dan snel want er is maar plaats voor vijf bedrijven. Interesse? Bel of mail naar Erik de Ruijter, 06 - 20 00 45 13.Online regelhulp

De NRK heeft een poster gemaakt om medewerkers te informeren en op te roepen mee te doen. Ook hebben we een regelhulp Clean Sweep ontwikkeld zodat u Clean Sweep actief in uw bedrijfsvoering kunt toepassen. Dat is vaak de taak van de KAM-coördinator. Deze online regelhulp brengt in kaart of en waar rest- en zwerfafval ontstaan in de rubber- en kunststofverwerkende bedrijven. De regelhulp is gratis voor NRK-leden. U kunt zich op de site van de regelhulp registreren en vervolgens in de tool werken. De te ondernemen acties kunt u exporteren naar een Excel-bestand.