Home > Nieuws > Nieuwsbericht
26-08-2020 Duitse industrie staat opener voor Nederlandse toeleveranciers

De D-Talk Reshoring maakt duidelijk dat reshoring het gesprek van de dag is binnen de Duitse industrie. Deze industrie staat door coronacrisis ook opener voor Nederlandse toeleveranciers. Dat komt omdat de coronacrisis heeft aangetoond hoe instabiel lange leverketens zijn. DNHK-directeur Günter Gülker en Derk Marseille hebben een video gemaakt over hoe je hier als Nederlandse toeleverancier op kunt inspelen.

De afgelopen decennia verhuisde veel productie uit Europa naar Azië, om de kosten te drukken. De coronacrisis toont aan hoe kwetsbaar de lange leverketens zijn. Dat bleek al toen het coronavirus uitbrak in China, waardoor veel Duitse fabrikanten zonder onderdelen kwamen te zitten. En toen de pandemie Europa bereikte, kwam de tweede klap. “Bijvoorbeeld in de automotivesector kon de productie hierdoor enkele weken niet plaatsvinden”, vertelt Gülker. “En daarom zoekt men naar alternatieven voor single sourcing uit Azië of Amerika. Dan kijk je naar leveranciers dichter bij huis. Een logisch onderzoek.”

Nederlandse industrie goed imago
De gedachte aan reshoring zorgt ervoor dat Duitse OEM’ers nog meer open staan voor Nederlandse toeleveranciers, merkt Gülker. “Het imago van het Nederlandse bedrijfsleven is positief.” Ook zullen beide landen de samenwerking zoeken rond nieuwe technologieën als 5G. “Daar werken we allebei aan. Als je dat samen opzet, kan dit een voordeel zijn ten opzichte van andere Europese landen.”

D-Talk
In de videoserie D-Talk van Duitslandnieuws.nl en de Duits-Nederlandse Handelskamer behandelen experts en moderator Derk Marseille relevante achtergronden bij het nieuws. De onderwerpen zijn gericht op ondernemers en beleidsbepalers voor wie Duitsland van doorslaggevend belang is.
Lees meer en bekijk de video's over reshoring en andere interessante onderwerpen.