Home > Nieuws > Nieuwsbericht
29-06-2020 Doe mee met de CIRCO track medische producten

Medische eenmalige producten, zoals mondkapjes, handschoenen en verpakkingen worden op grote schaal toegepast in de medische sector, des te meer in de huidige coronatijd. Tijdens de nieuwe CIRCO-track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen. U wordt op weg geholpen in een gefaciliteerd designproces, met kennis, instrumenten en interactie met bedrijven en ontwerpers. U ontwikkelt een lange termijnvisie met een concreet plan om direct te kunnen starten. 

CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan in samenwerking met Federatie NRK om ketenpartners bij elkaar te brengen en vanuit ieders eigen positie en businesscase op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Zo worden samen nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet.
Deze track wordt georganiseerd voor zorginstellingen en professionals die gebruik maken van medische disposables, producenten die ze ontwerpen en produceren, de groothandel in medische disposables en ketenpartners die medische reststromen inzamelen en verwerken.
Helaas zijn de meeste producten en verpakkingen nog niet ontworpen met het oog op slim en veilig hergebruik of recycling. Jaarlijks geven we in Nederland circa 5 miljard euro uit aan geneesmiddelen. Hiervan wordt jaarlijks voor tenminste 100 miljoen euro ongebruikt weggegooid, waarvan 40 procent onnodig in de afvalbak verdwijnt. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. 

Programma

  • 9 september - CIRCO Intake
  • 1 oktober - Initiatie workshop 1
  • 13 oktober - Ideate workshop 2
  • 27 oktober - Implement workshop 3

Download de flyer voor alle informatie over de CIRCO TRACK medische producten.Meer Informatie en aanmelden bij Martin van Dord van de NRK 

Bronnen: website CIRCO