Home > Nieuws > Nieuwsbericht
04-09-2020 Doet u mee met de NRK Buitenterreindag?

NRK-bedrijven maken hun buitenterrein schoon op vrijdag 18 september, aan de vooravond van World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Doet u mee met het bedrijf? Dan vragen wij u dit door te geven, zodat wij uw social media in de gaten kunnen houden op en na de dag. 

Deelname aan Operation Clean Sweep (OCS) blijft van groot belang. OCS is een erkend en wereldwijd programma tegen zwerfvuil. In Nederland wordt dit uitgevoerd door de NRK. Met een groot aantal deelnemers is het een effectief programma tegen hoge administratieve eisen door ECHA-wetgeving over microplastics. OCSis in Nederland een effectief en serieus programma tegen pelletverlies. Als ondertekenaar van OCS Nederland weet u dat. En wij gaan zelfs verder. Deelnemers in Nederland zetten zich in om ALLE zwerfafval te voorkomen. En het is belangrijk dat we dat laten zien. Zodat onze bedrijven niet in een kwaad daglicht komen te staan. En er geen onnodig strenge wetgeving komt voor onze grondstof.

Dit is wat we van u vragen

  • Op vrijdag 18 september loopt u uw buitenterrein na op zwerfafval. 
  • Zwerfafval dat u aantreft, ruimt u op. U checkt wat de bron is van het afval en zorgt voor maatregelen om dit zwerfafval te voorkomen.
  • U maakt een foto van uw schone terrein en deelt deze foto op social media. Op LinkedIn tagt u de NRK: @NRK (Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie) en u zet de volgende hashtags onder uw foto: #operationcleansweep #duurzaamheid #afvalpreventie 

Uw bedrijf is al schoon zegt u? Des te meer reden om mee te doen. Dan is er weinig werk aan de winkel én uw bedrijf is erkend milieuvriendelijk door plaatsing in het OCS register! De toetredingsverklaring kunt u eenvoudig downloaden via de website.