Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Met IMVO-voucher 50 % korting bij duurzaam ondernemen

In 2019 is het voor ondernemers met internationale ambities weer mogelijk om IMVO-vouchers aan te vragen. Met deze subsidieregeling krijgen MKB-bedrijven 50% terug van de onderzoekskosten naar duurzaam en verantwoord ondernemen in de internationale handelsketen. De afgelopen jaren maakten al 150 ondernemers gebruik van de IMVO-voucher.

De IMVO-voucher is er speciaal voor MKB-ondernemers die zich richten op het verduurzamen van handelsrelaties in ontwikkelingslanden, Brazilië, India en China. Ze kunnen de voucher inzetten voor onderzoek en advies naar arbeidsomstandigheden, de mensenrechtensituatie en het milieubeleid.

Simpele aanvraag

De beoordeling en toekenning van de IMVO-vouchers wordt ook dit jaar weer door MVO Nederland verzorgd, met ondersteuning van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De aanvraagprocedure is bewust laagdrempelig gehouden. Ondernemers moeten uiteraard wel aan bepaalde eisen voldoen.

Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland: “De IMVO-vouchers zijn voor MKB-ondernemers een goede stimulans om een extra duurzame stap te zetten. Zo dragen ze bij aan de Sustainable Development Goals en maken ze hun eigen bedrijf toekomstbestendig. Onze wens voor 2019? Zoveel mogelijk bedrijven duurzaam te laten ondernemen, zodat we in 2025 kunnen spreken van een nieuwe economie.”
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014