Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Espol Plastics en CNB introduceren nieuw leliekrat

Espol Plastics start vanaf januari 2019 met de productie van nieuwe leliekratten. CNB Veilen neemt de bemiddeling voor haar rekening. Het idee om de nieuwe kratten op de markt te brengen, is eigenlijk bij toeval ontstaan.

Rene Veerman van Espol Plastics vertelt: “Elke dag rijd ik van Volendam naar Lelystad. Tijdens deze rit kom ik langs diverse kwekers en exporteurs en zie ik overal bergen met kratten staan. Op een dag ben ik gestopt en heb ik de vraag gesteld waar de kratten vandaan komen en welke wensen er zijn. Ik kwam er al snel achter dat de vraag naar leliekratten voortdurend aanwezig is. De kratten gaan namelijk met grote hoeveelheden naar het buitenland en komen niet meer terug.

Betere kwaliteit
Na wat speurwerk komt Rene in contact met Ronald Walkier van CNB Veilen. "Na een aantal gesprekken kwamen wij al snel tot de conclusie dat we dit gezamenlijk op moeten pakken. Ik verhandel het hele jaar door leliekratten. Espol produceert de leliekratten en wij verzorgen de bemiddeling”, aldus Ronald. Beide mannen durven te garanderen dat de kwaliteit van de kratten gelijkwaardig of zelfs beter is dan de kratten die in dit segment in omloop zijn. Dat wil zeggen kratten met een zwaarte van 1,8 kilo.

1 per minuut
Espol maakt het nieuwe krat van gerecycled product. Het is zwart en heeft de afmeting van 60x40x23. Een etikethouder is inbegrepen en transportkosten zijn in heel Nederland voor rekening van de verkoper. Inmiddels zijn er al wat partijen verkocht aan diverse exporteurs en kwekers. Espol start in januari met de productie. Met de recent aangeschafte machine rolt er straks 1 krat per minuut van de band. Het is de bedoeling om de capaciteit snel verder uit te breiden door te investeren in meerdere machines.

 Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014