Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Oerlemans draagt steentje bij aan World Cleanup Day

Zaterdag 15 september was het World Cleanup Day. Wereldwijd is er zwerfvuil opgeruimd en in kaart gebracht. Oerlemans Packaging was sponsor van World Cleanup Day Nederland. Het bedrijf heeft voor de ruim 250 Nederlandse teams gerecyclede afvalzakken geproduceerd. Daarnaast hebben meer dan zestig enthousiaste medewerkers en familieleden actief meegedaan aan de opruimactie. 

Vanuit de vestingen in Genderen en Giessen zijn jong en oud het land van Heusden en Altena ingetrokken om verschillende gebieden op te ruimen. Het verzamelde afval is ook vastgelegd in de Litterati-app, om inzicht te krijgen in de soorten afval die aangetroffen zijn. Volgens de inventarisatie van de Plastic Soup Foundation bestond de top 5 uit:

  1. Sigarettenpeuken
  2. Blikjes
  3. Verpakkingen
  4. Flesjes
  5. (Plastic)bekers

"Met deze actie hebben wij een steentje kunnen bijdragen aan het beter leefbaar houden van onze omgeving. Met voorlichting aan bijvoorbeeld scholen, verenigingen en sportclubs wil Oerlemans Packaging de bewustwording bij mensen activeren om niet zomaar afval op straat te gooien. Het probleem is en blijft een mentaliteitskwestie. Plastic is te waardevol om weg te gooien!", aldus Rob Verhagen.
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014