Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Afscheidstoespraak Joan Hanegraaf

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heeft Joan Hanegraaf de voorzittershamer overgedragen aan Jac. Gofers. Sinds 2010 heeft Joan de functie van NRK-bestuursvoorzitter met veel verve vervuld. In z’n afscheidsspeech blikte hij terug op de afgelopen jaren, de wapenfeiten en de uitdaging die er nog ligt.

Bij z’n aantreden acht jaar geleden was het ontbreken van een heldere taakverdeling tussen de NRK en de afzonderlijke branches hem een doorn in het oog. “Generieke en specifieke taken liepen door elkaar heen. In mijn visie moest de NRK verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de generieke taken om de branches en secties vervolgens te faciliteren bij het uitvoeren van hun specifieke taken. Ook het opzetten van een eerlijke, transparante contributiestructuur vormde in m’n beginjaren een grote uitdaging”, blikt de oud-voorzitter terug. Joan’s stokpaardje is al die jaren ‘communicatie’, of het ontbreken daarvan, geweest. “Na zeven jaar is er nu budget voor communicatie. Ik ben erg blij met Rethink. We gaan succes nu delen in plaats van alleen te reageren op incidenten. Ook is onze kunststofopleiding gereed, in de vorm van de leskoffer. Leden kunnen naar scholen om jongeren te laten zien hoe mooi onze industrie en de producten zijn.”

Samen
Joan is dankbaar voor de prettige samenwerking met alle bestuursleden, de medewerkers van het NRK-bureau, de leden en partners. “Ik ben heel erg blij dat we de samenwerking met PlasticsEurope Nederland weer hebben kunnen intensiveren en normaliseren. Ik ben ervan overtuigd dat de NRK in deze roerige tijd niet zonder deze samenwerking kan. Ook is het goed dat we nauw samenwerken met andere materiaalorganisaties in StiMO.”

Uitdaging
Met spijt in z’n stem moet Joan concluderen dat het hem, ondanks vele inspanningen, niet gelukt is om alle kunststofbedrijven in Nederland te overtuigen van het voordeel, het nut en de noodzaak zich aan te sluiten bij de NRK. “Ik begrijp niet dat er bedrijven zijn die van mening zijn dat ze alles alleen kunnen. Ik roep daarom alle leden op: trek alle bedrijven erbij en zorg dat nog meer ondernemingen zich aanmelden. Want alleen het collectief is sterk. Deze uitdaging geef ik heel graag aan Jac. Gofers mee.”
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014