Wachtwoord vergeten Account aanvragen

De Paauw/Rodepa en ING investeren in circulaire economie

De Paauw Plasticrecycling en zusterbedrijf Rodepa Plastics gaan een langjarige samenwerking aan met ING Corporate Investments om de succesvolle groeistrategie van de onderneming te versnellen. ING Corporate Investments is toegetreden als minderheidsaandeelhouder. De investeringstak van ING verwacht goede rendementskansen in de markt voor circulaire productie en ziet in De Paauw een waardevolle toevoeging aan haar gestaag groeiende investeringen op dit gebied.

Roy de Paauw, directeur van de onderneming: “Wij hebben onze focus van de handel de laatste jaren steeds meer verlegd naar de eigen productie, omdat wij al verwachtten dat de vraag naar gerecycled materiaal door de belangstelling voor circulair produceren alleen maar zou toenemen. De verhoogde recyclingdoelstellingen van de EU en de recente Chinese importbeperkingen voor kunststofafval bevestigen onze visie. Sterker nog, ze versnellen de uitvoering van onze plannen. Twee jaar terug zijn we ons gaan oriënteren op een sterke partner waarmee we onze groeistrategie vorm kunnen geven. Daar hebben we ruim de tijd voor genomen omdat we een partner willen die bij ons past en ons versterkt. Met de toetreding van ING Corporate Investments zien wij een sterk team ontstaan.”

Zestig jaar actief in recycling
De Paauw is als familiebedrijf al ruim zestig jaar actief in de recycling van afvalstromen. 25 Jaar geleden heeft het zich volledig gespecialiseerd in handel in kunststof afval. In 2006 is een eigen kunststof recyclingfabriek opgestart onder de naam Rodepa Plastics. Sindsdien heeft Rodepa een sterke groei doorgemaakt en produceert het jaarlijks circa 35.000 MT regranulaat en circa 10.000 MT maalgoed. Om dit te bereiken is fors geïnvesteerd in een uiterst modern machinepark met wasinstallaties, shredders, maalmolens, extruders en een laboratorium. De onderneming is daarmee een serieuze partij in de kunststofrecycling in Nederland en heeft de visie haar capaciteit en kwaliteit verder uit te bouwen om een toonaangevende partij in Europa te worden.

Groei binnen circulaire economie
“ING Corporate Investments is verheugd dat zij De Paauw / Rodepa kan ondersteunen bij de groei binnen de circulaire economie. Kennis over grondstoffen, hergebruik en duurzame verwerking zullen ons inziens de komende jaren verder in belang toenemen", aldus Rob Engelschman, directeur ING Corporate Investments. "Dit wordt niet alleen ingegeven door nationale en Europese wet- en regelgeving, maar vooral door de wens van de consumenten en producenten om op duurzame en verantwoorde wijze met schaarse grondstoffen om te gaan. Deze samenwerking met De Paauw / Rodepa is een voorbeeld van hoe ING invulling geeft aan het streven om te investeren in initiatieven waarbij financieel rendement en duurzaam ondernemen goed samengaan.”
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014