Home > Agenda > Bijeenkomst
10-06-2021 KIDV-webcast ‘Innovatief én duurzaam verpakken’ online webinar


Op 10 juni organiseert het KIDV een webcast over Innovatief én duurzaam verpakken. Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Niemand kan er nog omheen: we moeten allemaal een steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Onze consumptie overschrijdt de grenzen van wat onze planeet aan kan. Verpakkingen zijn een deel van dit probleem, maar ook een deel van de oplossing. Om de hoeveelheid verpakkingsafval aan te pakken, hebben we verandering, vernieuwing en innovatie nodig. Van beter en meer recyclen tot en met grensverleggende innovatiemethoden in onze productie- en consumptiesystemen.

Hierover publiceerde het KIDV de State of Sustainable Packaging, waarmee de weg naar intrinsiek duurzame verpakkingen werd geopend: verpakkingen zonder schade voor mens en milieu. Maar welke innovaties zijn hiervoor nodig? Waar begin je als bedrijf, hoe los je mogelijke uitdagingen op en hoe ga je samenwerking aan? En wat gebeurt er al binnen de verpakkingsketen?

Deze vragen komen tijdens het webinar aan de orde. Klik hier voor meer informatie over het programma en om aan te melden. 
Dagvoorzitter is Mark Beumer (Het Groene Brein), verder werken onder andere mee: Michel Scholte (Minister van de Nieuwe Economie), Wilco Heiwegen (AB InBev), Martine Brandsma (NTCP) en Martine Kruiswijk (Vrumona).

Aanmelden kan tot en met 1 juni.

Programma