Home > Agenda > Bijeenkomst
19-05-2021 Trilogie voedselveiligheid 2 | Meten van de geurbelasting van verpakkingsmaterialen online webinar 

NRK Verpakkingen organiseert op 18, 19 en 20 mei een online webinar waarin iedere keer een ander aspect van voedselveiligheid bij (kunststof)verpakkingen centraal staat. Op 19 mei is het de beurt aan Inge Dirinck, technologisch adviseur bij SENSTECH. Zij geeft een presentatie over het meten van de geurbelasting van verpakkingsmaterialen met behulp van organoleptische testen en instrumentele technieken.
Het webinar start om 10.00 uur en duurt tot 11.00 uur. 

Naast sensorische methodieken voor het evalueren van de geurbelasting van verpakkingsmaterialen komen chemisch-analytische technieken, zoals gaschromatografie-massaspectrometrie (GC-MS), aan bod in dit webinar. Inge geeft uitleg over deze technieken die ervoor zorgen dat de verpakkingssector meer geurvrije verpakkingsproducten op de markt brengt en die helpen om de impact op de smaak van verpakte voedingsmiddelen in kaart te brengen.

Klik hier om u aan te melden voor het webinar op 19 mei (en ook voor de andere twee webinars).  


Dit zijn de andere twee webinars uit de trilogie voedselveiligheid:

 • 18 mei - Kris Callaert, projectmanager kunststofverpakkingen en voedselcontact, NRK Verpakkingen
  Wijzigingen in 10/2011: bespreking van het 15e amendement en de draftversie van het 16e amendement
  Vanaf 23 maart zijn de vereisten van het 15e amendement van kracht voor producten die voor het eerst op de markt worden gebracht. Welke wijzigingen levert dit op in het 15e amendement van de Plastics verordening 10/2011? Tegelijkertijd is het eerste deel van de overgangsperiode geëindigd. Ook dit heeft gevolgen voor uw bedrijf. Welke? Kris praat u bij. 
   
 • 20 mei - Job Ridderbecks, Food Contact Technical Specialist, Intertek 
  Voedselcontact wetgeving voor plastics buiten Europa

  Kunnen producten die zorgvuldig gecheckt zijn naar de Europese maatstaven voor voedselcontactmaterialen zonder meer wereldwijd vermarkt worden? En mogen we verwachten dat producten uit andere regio’s voldoen aan   'onze' eisen? Job geeft tijdens dit webinar een overzicht van de vereisten aan plastic voedselcontactmaterialen wereldwijd, met een blik op verschillen en overeenkomsten met de Europese regelgeving.
Programma

Praktische informatie

De drie webinars zijn gratis toegankelijk voor leden van NRK Verpakkingen of een van de NRK brancheverenigingen. Kijk welke onderwerpen u aanspreken en schrijf u in voor deelname aan een, twee of alledrie de online bijeenkomsten. Het webinar start elke dag om 10.00 uur en duurt tot 11.00 uur. Er is via de chat gelegenheid om vragen te stellen aan de experts.

De deelnamelink krijgt u een dag voorafgaand aan het webinar toegestuurd.