Home > Agenda > Bijeenkomst
19-05-2021 Webinar Klimaatplein  online webinar


Op 19 mei aanstaande organiseert het Klimaatplein een inspirerend webinar over hetgeen ondernemers willen weten over CO2-neutraal ondernemen. Het webinar begint om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Het Klimaatplein vroeg de 70 mkb-bedrijven in de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie welke onderwerpen van CO2-neutraal ondernemen zij extra belicht willen zien. Dat bleken deze drie onderwerpen te zijn:

 1. Ketenimpact
  Veel bedrijven kennen inmiddels hun eigen CO2-voetafdruk. Maar ze zijn steeds vaker benieuwd naar de CO2-impact terug en vooruit de keten in. Hoe achterhaal je die impact en hoe verklein je die vervolgens samen met toeleveranciers en klanten?
   
 2. Het split incentive dilemma
  Ondernemers willen hun gebouw wel verduurzamen, maar het pand is niet in eigendom. Hoe ga je daarmee om? Hoe is het, samen met de verhuurder, wél te realiseren? En waar liggen de quick wins in het gebruik van het gebouw?
   
 3. De mogelijkheden van elektrisch vervoer
  Hoe faciliteer en organiseer je elektrisch rijden en transport bij je bedrijf of instelling? Hoe kan dit zo effectief en duurzaam mogelijk? En wat zijn de allernieuwste trends en ontwikkelingen, hoe snel gaat het nu eigenlijk?

Deelnemers ontvangen kennis en praktijkvoorbeelden van dé drie onderwerpen over CO2-neutraal ondernemen waar ondernemers meer van willen weten. Drie experts bieden op boeiende wijze inzicht in hun kennis en ervaring. 

Deelname is kosteloos dankzij een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.
 

Programma

Rob van der Rijt, oprichter van het Klimaatplein, modereert het webinar.

Klik hier voor meer informatie over het programma en om aan te melden.