Home > Agenda > Bijeenkomst
04-02-2021 Matchmakingbijeenkomst voedsel en plastic online webinar


Groene Groeiers organiseert op 4 februari tijdens de Week van de Circulaire Economie tussen 12.00 en 14.00 uur een matchmakingbijeenkomst met versnellingstafels voor de thema’s voedsel en plastic. 

Tijdens dit webinar staat onder andere een uitdaging van lidbedrijf Van Werven Kunststof Recycling centraal.

Drie centrale uitdagingen:

 • Van Werven Kunststof Recycling 
  Van Werven recyclet kunststoffen op een dusdanige manier dat de grondstoffen hoogwaardig hergebruikt kunnen worden, en draagt zo bij aan de totstandkoming van een circulaire economie. Op dit moment blijft Van Werven zitten met grote hoeveelheden gerecyclede PVC, PE en HDPE. Van Werven wil graag met andere partijen werken aan het oplossen van deze maatschappelijke uitdaging. Daarom zoekt Van Werven Groene Groeiers die gerecycled PVC, PE en/of HDPE kunnen inzetten voor hun toepassingen. 
   
 • InstockMarket
  Het doel van InstockMarket.nl is om in 2024 jaarlijks 5 miljoen kg ‘overtollig’ voedsel te ontvangen, waarvan 1 miljoen kg naar de Voedselbank gaat. Om dit te bereiken wil Instock Market in 2022 verhuizen naar een groter circulair distributiecentrum. Op donderdag 4 februari spreekt InstockMarket graag met bedrijven die het distributiecentrum volledig circulair kunnen maken. Ook zoekt Instock ruimte voor het distributiecentrum. En samenwerking met voedselverwerkers en agrarische bedrijven die kunnen helpen bij het verwerken van reststromen die niet meer voor humane consumptie geschikt zijn. 
   
 • Obbotec
  Met name vervuilde en mixed stromen (vooral biomassa en plastic) zijn momenteel moeilijk om te recyclen. Hierdoor verdwijnen deze fracties grotendeels in de verbrandingsoven of worden ze gestort. Obbotec wil graag bijdragen aan het oplossen van deze circulaire uitdaging en zoekt hiervoor bedrijven met  mixed afvalstromen die nu nog verbrand worden.

Meer informatie en aanmelden:
Klik hier om aan te melden en alvast u plekje te reserveren. Meer informatie volgt later. 

Programma

Meer informatie volgt binnenkort.