Home > Agenda > Bijeenkomst
18-03-2020 Nationaal Recycling Congres


Op 18 maart, op ‘Global Recycling Day’ vindt in Den Haag het Nationaal Recycling Congres plaats. NRK Recycling heeft zich aangesloten bij de brede coalitie van recyclingorganisaties die dit congres mogelijk maken. Daarmee is behalve papier, metaal, textiel en glas nu ook de materiaalstroom kunststof op het evenement vertegenwoordigd.

Federatie NRK is tevens partner van de begin dit jaar overeengekomen ‘Green Deal’ van overheid en marktpartijen. Namens NRK Recycling verzorgt voorzitter Ben Kras een breakout-sessie over recyclaat als grondstof van de circulaire economie. Kijk op de website voor meer informatie over het programma en alle sprekers.  

In 2020 is het honderd jaar geleden dat de Amsterdamse lompen- en schroothandel zich organiseerde. Circulariteit is voor de recyclingsector dus al ruim een eeuw core business. De sector innoveert, investeert en draagt zo bij aan de circulaire economie. Samenwerking met alle ketenpartners in de recyclingsector is het devies, waarbij opgedane kennis en ervaring met elkaar worden gedeeld. De partners in de recyclingsector bundelen nu hun krachten. Hiermee wordt de aandacht gevestigd op het belang van de recyclingbranche voor de circulaire economie.

Programma

Meer informatie over het programma en de sprekers staat op de website.

Klik hier om direct aan te melden voor het Nationaal Recycling Congres op 18 maart van 13.00 tot 20.00 uur in de Fokker Terminal in Den Haag.