Home > Agenda > Bijeenkomst
10-02-2020 Energiebesparing in de rubber- en kunststofindustrie DUS, vergadercentrum Utrecht

Reductie van CO2-uitstoot en het verminderen van het energieverbruik zijn onderwerpen die de komende jaren nadrukkelijk op de agenda staan in onze energie-intensieve industrie. Hoe pakt u dat aan en hoe kunt u aan uw verplichtingen voldoen? De NRK praat u graag bij over alle actuele energiethema’s en aankomende veranderingen tijdens de bijeenkomst Energiebesparing in de rubber- en kunststofindustrie op maandagmiddag 10 februari aanstaande in Utrecht.

Klik hier om direct aan te melden

U hoort deze middag meer over de ontwikkelingen in de wetgeving, uw verplichtingen en hoe u hieraan kunt voldoen. Vanuit de overheid gaat Stef Strik in op de informatieplicht voor de RKI. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de wijze waarop de handhaving van uw energieverplichtingen wordt aangepakt en wat de mogelijke sancties zijn door het bevoegd gezag. Michiel Steerneman van Blue Terra vertelt over de afloop van MJA3, de toekomst van energiebesparing en CO2 en de aanpak van de NRK met E-Comply. 

Na de pauze geven verschillende collega-ondernemers een pitch van de innovatiemaatregelen en technologieën die zij succesvol hebben toegepast om energie te besparen en een CO2-reductie te realiseren. Gebruik van de PostCodeRoos Regeling voor zonnepanelen, ‘van het gas af’, gebruik van aardwarmte, gebruik van restwarmte en transport in de EED-audit zijn slechts enkele projecten die collega’s gerealiseerd hebben. Laat u inspireren door deze voorbeelden die ook uw bedrijf kan toepassen, nu of in de toekomst. Tenslotte worden tijdens deze bijeenkomst ook de MJA3 Pluimen uitgereikt.Praktische informatie
De bijeenkomst Energiebesparing in de rubber- en kunststofindustrie vindt plaats bij DUS (De Utrechtse Stadsvrijheid), Sophialaan 1 in Utrecht. Meer informatie over de bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer staat op hun website.

Programma

Het programma start om 13.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Meld u aan en in één middag hoort u alles over de ontwikkelingen op het gebied van uw energieverplichtingen en ontmoet u collega’s die met dezelfde thema’s bezig zijn. Bent u er ook bij? 

Kosten, aanmelden en voorwaarden
Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden van NRK. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Wij vinden het belangrijk om verspilling tegen te gaan. Daarom brengen wij bij ‘no show’ een fee van € 75 in rekening als u op de dag zelf en zonder schriftelijke of telefonische afmelding niet aanwezig bent. Annuleren kan tot woensdag 5 februari. Vanzelfsprekend is bij verhindering een collega van harte welkom.