Wachtwoord vergeten Account aanvragen

NRK Verpakkingen masterclass Voedselveiligheid

Datum: 27 november 19
Locatie: NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, Nieuwegein
Omschrijving:


Op woensdag 27 november organiseert NRK Verpakkingen de masterclass ‘Actuele ontwikkelingen rondom voedselcontactwetgeving; kunststof versus papier/karton, gerecyclede kunststof, NIAS’. De masterclass wordt gegeven door Job Ridderbecks en Kris Callaert. Zij praten u in één dag bij over alle actuele onderwerpen. Daarbij leggen zij direct de link naar de dagelijkse praktijk, waardoor dit programma geschikt is voor zowel ervaren als iets minder ervaren voedselcontactexperts.Het programma vindt plaats bij het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het begint om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en duurt tot 15.00 uur. Meld u zich aan. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Ochtendprogramma
Tijdens deze masterclass staat Job Ridderbecks stil bij de eisen die er aan voedselverpakkingen van kunststof worden gesteld. Die zijn strenger dan de eisen aan papier en karton. Ridderbecks vergelijkt voor beide materialen hoe de verschillende materiaal specifieke wetgeving omgaan met het aantonen van compliance met artikel 3 van de kaderverordening EC1935/2004. Na een korte pauze gaat het programma verder met het onderwerp recycled plastic voor food contact. Europa werkt al meer dan 10 jaar aan wet- en regelgeving voor food contact. Wat is de stand van zaken en waar gaan we naartoe?

De middag
Na de lunch splitst het programma in een deel voor experts en een deel voor minder gevorderden. De gevorderde groep zal bijgepraat worden over NIAS assessment, terwijl de minder gevorderden een uitleg krijgen over wetgeving. 

Kosten, aanmelden en voorwaarden
Deze masterclass is gratis toegankelijk voor leden van NRK Verpakkingen en de NRK. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Als er meer inschrijvingen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, hebben leden van NRK Verpakkingen voorrang. Wij vinden het belangrijk om verspilling tegen te gaan. Daarom brengen wij bij ‘no show’ een fee van € 75 in rekening als u op de dag zelf en zonder schriftelijke of telefonische afmelding niet aanwezig bent. Annuleren kan tot woensdag 20 november. Vanzelfsprekend is bij verhindering een collega van harte welkom.


Programma:

Klik hier voor het programma waarin de verschillende onderdelen tot in detail zijn uitgewerkt. 

Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014