Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Miniconferentie 'Gerecycled plastic voor voedsel-contactmaterialen'

Datum: 03 april 19
Locatie: Empack, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Omschrijving:


Beursorganisator Easyfairs en NRK Verpakkingen organiseren tijdens de Empack een miniconferentie over ‘Gerecycled plastic voor voedselcontactmaterialen’. Namens NRK Verpakkingen treedt voedselcontactexpert Kris Callaert op als dagvoorzitter.

Daarnaast gaat Kris in op het wettelijke kader van gerecyclede kunststoffen voor voedselcontact. Jur Zandbergen verzorgt een presentatie waarbij hij kunststof in de spotlights zet. Namens lidbedrijf Morssinkhof Rymplast vertelt Rik Eppingbroek over kunststof recyclaat als grondstof voor levensmiddelenverpakkingen. Expert Benedict Haemers van Verstraete IML presenteert duurzame initiatieven met betrekking tot in-mould labeling. Kortom, in een ochtend bent u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van recyclebare materialen, die ingezet kunnen worden voor verpakkingen in de voedingsindustrie.

Welke wetgeving komt daarbij kijken? Waar dien je rekening mee te houden bij het testen van deze materialen? Is het nog altijd voedselveilig wanneer je gerecycleerd plastic verpakkingsmateriaal inzet voor de voedingsindustrie? Deze en nog meer prangende vragen komen tijdens de conferentie aan bod. De deelnemers ontvangen ook praktische handvaten om direct mee aan de slag te gaan. 
NRK-leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan het programma. De miniconferentie start om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur. U hoeft zich niet apart voor de miniconferentie aan te melden
Registreren voor de beurs is wel noodzakelijk

Na afloop van de conferentie volgt van 13.00 - 13.30 uur de paneldiscussie Plastics Debate, waarbij ook het publiek actief betrokken wordt.
 


Kijk voor meer informatie ook op de website www.empack.nl.  


Programma:

Het programma:

 • Jur Zandbergen, NRK Verpakkingen
  Kunststof in de spotlights. Ondanks de vele nuttige toepassingen van kunststoffen voor mens en milieu, krijgen de negatieve effecten ten onrechte volop de aandacht.
 • Benedict Haemers, Verstraete IML
  Duurzame initiatieven in verband met duurzaamheid bij in-mould labeling
 • Rik Eppingbroek, Morssinkhof Rymoplast
  Kunststof recyclaat als grondstof voor levensmiddelenverpakkingen?
 • Kris Callaert, NRK Verpakkingen
  Het wettelijke kader van gerecyclede kunststoffen voor voedselcontact.

  Na afloop van de conferentie volgt een paneldiscussie, Plastics Debate van 13.00 - 13.30 uur, waarbij ook het publiek actief betrokken wordt.

 

Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014