Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Empack 2019 | 3+4 april

Datum: 03 april 19
Locatie: Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Omschrijving:


Plastics Recycling is één van de hoofdthema's van de verpakkingsbeurs Empack. Deze wordt op 3 en 4 april 2019 georganiseerd in de Brabanthallen in Den Bosch. Het recyclen van plastic is een hot item in de Nederlandse verpakkingsindustrie. Grote A-merk fabrikanten zoeken nieuwe samenwerkingen met innovators om het gebruik van plastic te reduceren, te hergebruiken of te recyclen. Plastic recycling staat onder andere centraal tijdens een miniconferentie over gerecycled plastic voor voedselcontactmaterialen, opgezet in samenwerking met NRK Verpakkingen. 

“De industrie staat niet stil. Op dit moment wordt er meer dan ooit gewerkt aan duurzamere oplossingen. Het is tijd om over te gaan tot actie. In het nieuws worden allerlei duurzame initiatieven al volop naar buiten gebracht”, legt Irma de Hoon, Group Event Director van Empack uit. “Zo zien we dat supermarktketens in de winkel alternatieven aanbieden voor een duurzamere verpakking. En op de valreep van 2018 viel het definitieve akkoord vanuit de Europese overheid voor een verbod op wegwerpplastic. Door al deze initiatieven lijkt het alsof plastic per definitie slecht is, maar is dat ook altijd zo? Het antwoord op deze vraag krijgen verpakkingsprofessionals op Empack 2019.”

Hoofdthema's
Naast het thema Plastics Recycling worden de thema’s Ketensamenwerking en E-packaging groots gebracht in het Empack theater.
Deze drie hoofdthema’s hebben allen een duidelijke link met duurzaamheid.

Kijk voor alle praktische informatie over de beurs en voor het volledige programma overzicht op www.empack.nl.


Programma:Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014