Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Ledenbijeenkomst Transitieagenda & Circulaire Economie

Datum: 16 april 18
Locatie: 't Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein
Omschrijving:


Op maandag 16 april 2018 organiseren de NRK en PlasticsEurope Nederland een ledenbijeenkomst over de 'Transitieagenda Kunststoffen en de Circulaire Economie'. De bijeenkomst vindt plaats in Nieuwegein en duurt van 9.30 uur tot 13.00 uur, met aansluitend een lunch.

Wij nodigen u van harte uit deel te nemen: uw inbreng is belangrijk voor draagvlak en om de juiste acties te kiezen. Als industrie willen we actief bijdragen aan verduurzaming, het tegengaan van klimaatverandering en het waarborgen van gezonde en comfortabele producten. Een circulaire economie draagt daaraan bij! 

Belangrijk en urgent
De transitie naar een circulaire economie heeft grote gevolgen, ook voor bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie. Het is belangrijk met onze inbreng besluiten de goede kant op te sturen. Voor de zomer presenteert de overheid haar standpunt over de transitieagenda’s, net als milieuorganisaties. Wij willen ons standpunt als industrie daarom tijdig klaar hebben. Vorig jaar hebben vertegenwoordigers van NRK en PlasticsEurope actief meegeschreven aan de vijf transitieagenda’s, waarbij de Transitieagenda Kunststoffenn voor ons de belangrijkste is. Maar er zijn ook andere rapportages, zoals bijvoorbeeld de Routekaart Kunststof Verpakkingen. Al die plannen met elkaar bevatten acties. We willen graag met u bespreken welke prioriteiten wij bij die acties moeten stellen.

Draagvlak en prioriteiten
De focus ligt op de uitvoering. Wij presenteren u op 16 april een overzicht van alle relevante acties voor de rubber- en kunststofindustrie. De centrale vraag is: welke prioriteiten stellen wij als industrie en hoe zetten we onze middelen, zoals geld en menskracht, in om acties uit te voeren?
Uw visie doet ertoe, want echte acties vereisen de inzet van de ondernemers!

Aanmelden
Kom ook en laat uw stem hoor. Klik hier om aan te melden.

 


Programma:
09.30 uur - Ontvangst
09.45 uur - Welkom en opening
09.55 uur - Naar een Circulaire Economie - Hoe het begon?
10.20 uur - Overzicht relevante acties voor de rubber- en kunststofindustrie
10.50 uur - Pauze
11.20 uur - Welke prioriteiten stelt de industrie en welke middelen zetten we in?
12.30 uur - Bespreken resultaten en maken van werkafspraken 
13.00 uur - Einde bijeenkomst en aansluitend lunch 
Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014