Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Hoe kijkt u aan tegen gerecycleerde kunststoffen? Vul de enquête in!

European Plastics Converters (EuPC) heeft 22 januari de tweede editie van het onderzoek naar gebruik van gerecycleerde kunststoffen (rpm) door kunststofconverters in Europa opengesteld. De daarvoor opgestelde enquête is beschikbaar in zeven talen. NRK roept alle leden op mee te werken aan deze enquête. Het invullen ervan kost slechts enkele minuten.
De enquête staat tot mei 2018 open op de PCE-website: www.polymercomplyeurope.eu.  

Eind 2017 zijn de resultaten van de eerste editie van het EuPC-onderzoek naar het gebruik van gerecycleerde kunststoffen gepubliceerd. De antwoorden van bijna 500 respondenten uit 28 verschillende landen hebben aangetoond dat de kwaliteit van recyclaat de belangrijkste reden is die meer gebruik van rpm in de weg staat. De EU-strategie voor kunststoffen maakt het noodzakelijk om meer kennis te vergaren over het gebruik van rpm om zo de overgang naar een meer circulaire economie te ondersteunen. De tweede editie van deze Europese rpm-enquête moet helpen om de genoemde kwaliteit en bevoorradingsproblemen verder te identificeren en te specificeren. 

Wie kunnen meedoen?
Het onderzoek staat open voor alle Europese bedrijven die actief zijn in de kunststofverwerkende industrie. De resultaten worden gepresenteerd tijdens de EuPC Jaarvergadering 2018, die plaatsvindt op 24 en 25 mei in Milaan. Zowel EU Commissaris Bienkowska als vooraanstaande CEO's vanuit de kunststofindustrie zullen daarbij aanwezig zijn.

Resultaten eerste enquête
Wilt u nog een de resultaten van de eerste enquête nalezen? Deze zijn beschikbaar op de website van PCE
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014