Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Voorlichtingsbijeenkomst Gevaarlijke Stoffen en Arbo

Psychosociale Arbeidsbelasting en de PGS15 staan centraal tijdens de NRK-voorlichtingsbijeenkomst over 'Gevaarlijke stoffen en Arbo' op 15 juni in Bunnik. Meld u nu aan, u heeft nog ruim één week om in te schrijven!

Volgens de Arbowet gelden er per 1 juli voor Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) nieuwe wettelijke verplichtingen. De Inspectie SZW heeft dit voorjaar al de eerste NRK-bedrijven getoetst op deze eisen. Behalve de inventarisatie van de risico’s, dienen bedrijven ook te beschikken over een toegesneden plan van aanpak. Geen eenvoudige klus om deze zaken voor elkaar te hebben. Op 15 juni gaan we uitgebreid in op de verschillende actiepunten. 

Actueel is ook de gewijzigde PGS15. Veel eenvoudiger is die er niet op geworden. En waar zitten de verschillen? Om als bedrijf makkelijker met de PGS15 te kunnen werken, is het initiatief genomen een regelhulp te maken. NEN, NRK en evofenedex werken nauw samen aan een subsidie-aanvraag bij het ministerie van I&M. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de nieuwe PGS15 en kunt u al uw vragen kwijt.

Ook REACH en gevaarlijke stoffen blijven volop in de aandacht staan. Uiteraard hoort u de laatste ontwikkelingen rond REACH. Ook wordt aan u de nieuwe Rekenmodule Gevaarlijke Stoffen gepresenteerd, die onderdeel is van MIJN RI&E. Belangrijk is ook het werk van leden over machineveiligheid. Dankzij hun inspanningen is er nu een Verbeterhulp 'Machineveiligheid voor Walsen en Kalanders'.

Het programma start om 13.00 uur. Vanaf 12.00 uur bent u welkom voor de lunch. 

Kijk voor meer informatie ook bij het agenda-item op de website.Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014